Jednadžba ESN pokazuje jasnu dobit studenta nakon što se zbroji ERASMUS iskustvo i proaktivan STUDENT  plus NETWORing.  Pridružući se ESN-u Zagreb, pomogni sebi da ti ova akademska godina započne u zabavnijem tonu nego što je zadnja završila.  

 

ESN Zagreb je studentska udruga koja je dio najveće europske studentske organizacije Erasmus Student Network koja broji preko 15 tisuća aktivnih članova. Uz potporu Sveučilišta u Zagrebu potiče mobilnost pomažući studentima na razmjeni, ali i lokalnim studentima koji žele iskusiti vlastitu. Svaki član ima priliku organizirati aktivnosti različitih područja djelovanja, pomoći u procesu prilagodbe studenata na razmjeni te biti educiran od strane udruge - i to sve u internacionalnom okruženju. Bez obzira na dane iskustva, dobre ideje se ostvaruju. 

 

ESN Zagreb jednom godišnje otvara svoja vrata, a i prijavnice za sve zainteresirane koji žele postati dio prve ESN sekcije u Hrvatskoj koja se razvija u rukama više od 80 članova. Svaki korak (budućeg) člana ima svrhu kojom se želi pomoći u razvoju i pripremi osobe za zapošljavanje, i to u zabavnom okruženjem jer dio samoga iskustva je upoznavanje raznolikih ljudi i uživanje u studentskim trenucima. 

 

Studenti imaju priliku izabrati dva tima između njih 6: PR, Sport, Social Inclusion, Intercultural Exchange, Party i Travel. Postoji mjesto za putoholičare, kreativce, one velikog srca, one sportskoga duha, partijanere, a i ljubitelje drugačijeg!

PR tim pruža iskustvo u procesu promoviranja na društvenim mrežama, suradnje s ostalim timovima te priliku rada na vlastitome projektu - od Instagram kampanja, grafičkog dizajna, snimanje videa ili pisanja članaka. Sport tim omogućuje organizaciju sportskih događanja, promicanja zdravog načina života te buđenja timskog duha u drugima.  Cijeli Social Inclusion tim je vođen idejom da se malim promjenama radi velika razlika zbog čega djeluje kroz organizaciju evenata kojima  se pomaže nekome te često surađuju s drugim udrugama. 

Članovi Party tima organiziraju događaje zabavnoga sadržaja i animiraju studente na razmjeni, Travel tim pod vodstvom koordinatora uči kako planirati i provesti putovanje te ih naravno animira na samome putovanju, a Intercultural Exchange tim smišlja i ostvaruje aktivnosti koje promiču internacionalnost i potiču na upoznavanje drugih kultura. Osim organizacijskih vještina i timskog rada, zainteresirani članovi imaju priliku razvijati svoje znanje i umijeće iskustvom u HR-u, stvaranju partnerstva, obrazovanju, digitalizaciji udruge i uređivanju web stranice, projektima te koordinaciji internacionalnih studenata.

Kako bi zainteresiranima približili rad organizacije i olakšali sam proves prijave, 1. rujna u 18 sati u Melinu organiziramo Info Dan ESN-a Zagreb gdje svatko može saznati više informacija o svim područjima djelovanja kojima se bavimo iz prve (ESN) ruke.

Samo nekoliko klikova dijeli osobu od prijave. Potrebno je napisati osnovne informacije, učitati CV, napisati motivaciju te izabrati tim.  I to je to - do 5. rujna kada se dobiva mail s informacijama o nastavku procesa. Regrutacijski postupak prijave traje do 4. rujna u ponoć! Zainteresirani za učlanjenje se odmah mogu prijaviti ovdje.

 

Za više informacija o samim timovima i udruzi možeš saznati na društvenim mrežama ESN-a Zagreb Facebooku i Instagramu